В Червоненській та Іршанській ОТГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрилися Центри надання адміністративних послуг.

Центри надаватимуть мешканцям громад більше 100 видів адміністративних послуг, включно з найпопулярнішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні, соціальні та пенсійні, земельні, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості.

Допомогу в реконструкції інтер’єру  приміщення, інституційному створенні ЦНАПів, а також в оснащенні центрів меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням, громадам надала Програма «U-LEAD з Європою». Ці ЦНАПи стали ще одним прикладом ефективного партнерства між департаментом економрозвитку Житомирської ОДА та міжнародною донорською програмою.

Відкриття ЦНАПів стало загальнообласним святом. На відкриття завітало багато шанованих гостей, зокрема: Керівник команди в Україні напряму по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою» Марія Горностай, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської обласної державної адміністрації Олексій Шатило.

Олексій Шатило, подякував партнерам із програми «U-LEAD з Європою»: «Благополуччя країни починається із благополуччя у кожному населеному пункті, навіть невеликому. Ми дуже раді, що саме нам випала нагода  долучитись до Програми, завдяки якій громади отримали можливість відкрити сучасні та комфортні центри надання адміністративних послуг. Тепер наші мешканці зможуть не тільки отримати якісні послуги, а й брати більш активну участь у розвитку громади».

Напередодні відкриття в громадах були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАПів, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центри доступний для людей з інвалідністю.

З відкриттям ЦНАПів Житомирщина стала на крок ближче до європейських стандартів і може слугувати прикладом для усієї України щодо якісної організації надання послуг.

 Довідково: В рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.


Розробка веб-сайту