Публічна презентація проектів та можливостей допомоги ЄС Житомирській області

19 липня в обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ ЄС, МОЖЛИВОСТІ СПІВПРАЦІ У 2017 РОЦІ за участі директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексія Шатила.

У складі делегації Представництва ЄС були Ірина Стаднійчук – Документаліст відділу преси та інформації Представництва ЄС, Евеліна Шульц – Радник з питань політики Представництва ЄС, координатори інформаційної кампанії "Будуймо Європу в Україні" Представництва ЄС – Костянтин Ромашко та Діанна Бущук.

Основними темами круглого столу були:

  • можливості та виклики Угоди про асоціацію для українського суспільно-економічного розвитку;
  • переваги глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ГВЗВТ) для українських підприємців;
  • євроінтеграція через призму економічних реформ в Україні;
  • особливості зовнішньоекономічної діяльності та ефективні експортні стратегії;
  • історії успіху місцевих бізнесменів, які вийшли на ринок ЄС;
  • які є поточні програми та гранти ЄС.

Під час заходу було проведено презентацію Нових програм ЄС в регіонах, зокрема:

  • EU4Business, eu4business.eu
  • Технічна допомога
  • Мережа 15 центрів підтримки бізнесу
  • у співпраці з ЄБРР і спроможністю роботи з 30 000 українських МСП
  • Значне фінансування.

U-LEAD, http://bit.ly/2oDkhMc

  • 100 млн €
  • 24 Центрi розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС)
  • створення ефективних центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП)
  • посилення спроможності для реалізації регіональної політики.

Серед можливостей фінансування слід також звернути увагу на такі можливості для дітей та молоді:

  1. Інтернет платформа Євровікторина (Euroquiz), яка спрямована на підтримку Євроклубів та включає Літній табір для переможців. Більш детальну інформацію можна знайти на сайті http://euroquiz.org.ua/.
  2. ДИСКУСІЙНІ КЛУБИ, які шукають відповіді на наступні питиння: чому Україна споживає вдвічі більше енергії на душу населення, ніж її європейські сусіди? Як енергозбереження може стати рушієм економічного розвитку? Хто допоможе молоді розвивати власну справу? Та іншими нагальними соціально-економічними темами. Сайт http://euroquiz.org.ua/.
  3. Дні кар’єри у співпраці з Інформаційними центрами ЄС, які передбачають тренінги зі складання резюме, публічної презентації та інших soft skills, спілкування з працівниками та HR провідних українських та європейських компаній, пошук стажування та роботи, співбесіди у компаніях та організаціях, можливості навчання за кордоном.
  4. ЄВРОШКОЛИ. Про: ЄС та стосунки між ЄС і Україною від ключових експертів у цій сфері: точки зору офіційного Брюсселя, Києва, НУО, фахівців. Для:  студентів (останні курси) та випускників українських ВНЗ (які закінчили університет не більше, ніж три роки тому) з усіх регіонів України. Пріоритет  для спеціальностей: міжнародні відносини, європейські студії, право, політологія, економіка, фінанси, бізнес, соціологія, журналістика, історія, культурологія, філософія та філологія.

Facebook www.facebook.com/EUStudyDays

Email: eustudydays@gmail.com

  1. Програма ЄС для шкіл E-twinning plus – навчальна програма Європейської Комісії для співпраці з європейських навчальних закладів для для ШКІЛ, вчителів та учнів. З метою реалізації спільних проектів з іншими європейськими школами та поглиблення відносин між членами ЄС та країнами-сусідами. ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЯ за посиланням:

http://www.etwinning.com.ua/ helpdesk@twinning.com.ua.

  1. ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ ЧЕРЕЗ КУЛЬТУРУ ТА СПОРТ: Програма "Креативна Європа", підтримка фестивалів, конкурсів та інших культурних заходів (Чілдрен Кінофест, фестиваль О-фест, Гоголь фест, Країна Мрій…), виставки та майстер класи (фото робіт, відео, літературний переклад), спортивні заходи (марафони, змагання, тощо).

Розробка веб-сайту