Розширення українсько-польської співпраці

Сьогодні у приміщенні департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації відбулася зустріч керівника департаменту Олексія Шатило з представниками Польсько-українського клубу бізнесу, до складу якго входили: голова комітету економічного розвитку національної господарчої палати Республіки Польща та голова Польсько-українського клубу бізнесу Зенон Кічка, голова комітету міграції та працевлаштування Польсько-Української господарчої палати у Варшаві Олександр Романюк, президент об’єднання «Kotlarz» Пшемислав Вронські та радник у справах комунального сектору голови комітету економічного розвитку національної господарчої палати Республіки Польща Руслан Бокач.

На зустрічі були присутні також директор Польсько-українського клубу бізесу Надія Садовська, голова громадської організації «Поліський центр транскордонного співробітництва» Паламарчук Олександр, заступник директора департаменту департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Віктор Градівський та начальник відділу інвестиційно-інноваційної діяльності та зовнішніх зносин департаменту Костянтин Лопушанський.

У рамках заходу учасники зібрання обговорили стан польсько-української співпраці, зокрема міжрегіонального співробітництва у всіх сферах, та окреслили коло першочергових кроків для активізації цієї співпраці.

Директор департаменту наголосив, що перш за все, Житомирщина зацікавлена в активізації співпраці у торговельній та інвестиційній сфері, адже сьогодні для цього в області створені всі передумови.

"Польща являєтсья одним із найбільших торговельних партнерів Житомирщини (2 місце серед країн ЄС), але є всі можливості для нарощення торговельного обороту та розширення переліку товарів що експортуються/імпортуються. В інвестиційній сфері також є безліч можливостей для реалізації інвестиціних проектів на території Житомирського регіону і обласна влада готова сприяти їх реалізації на всіх етапах впровадження",-зазначив керівник департаменту Олексій Шатило.

В підсумку сторони встановити прямі контакти для оперативного спілкування, домовилися спільно опрацювати шляхи та можливості для активізації співпраці у всіх сферах та розробити план проведення організаційних заходів на території області для досягнення зазначених цілей.

Крім того, члени польської делегації відвідали обласну клінічну лікарню ім.О.Ф.Гербачевського Житомирської обласної ради та Житомирську обласну дитячу лікарню.

 


Розробка веб-сайту