Черговий інформаційний семінар з актуальних питань розвитку агропромислового комплексу

У продовження серії інформаційно-роз’яснювальних семінарів з актуальних питань розвитку та підтримки суб’єктів господарювання агропромислового комплексу регіону, 21 березня відбулася чергова нарада для аграріїв, органів місцевого самоврядування та господарств населення Коростенського району.

Основні питання, які були висвітлені спікерами стосувалися саме напрямів діючих програм підтримки та можливостей залучення кредитних ресурсів для поповнення обігових коштів, придбання техніки та обладнання тощо.

Відкриваючи захід голова Коростенської районної військової адміністрації Олег РЯБОЙ подякував всім аграріям за надану підтримку, яку вони щоденно спрямовують для ЗСУ.

Від імені Коростенського району він вручив дві станції Starlink новопризначеному керівнику 115 окремої бригади ТРО, воїни якої забезпечують захист нашої країни на сході.

Голова Коростенської міської ради Володимир МОСКАЛЕНКО у своєму виступі наголосив на важливості підтримки саме для підприємств аграрного сектору, на плечі яких в такий важкий час лягли питання забезпечення продовольчої безпеки країни та регіону зокрема. Також Володимир Васильович поділився прикладом успішної взаємодії з аграріями своєї громади, яка полягає в умінні слухати та чути один одного.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Ніна ДОБРИНСЬКА під час презентації актуальних програм підтримки для суб’єктів господарювання галузі за рахунок коштів державного бюджету та грантових коштів, озвучила основні умови та механізми їх дії. Суми залучених аграріями коштів на розвиток власних господарств та загальний обсяг кредитування останніх за минулий рік – були переконливим аргументом дієвості та доступності таких програм для всіх без винятку суб’єктів.

Основні заходи з профілактики отруєння бджіл та деякі питання у сфері бджільництва детально охарактеризував заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Ігор ВОЛКІВСЬКИЙ. Він нагадав всім головам об’єднаних територіальних громад про необхідність створення постійно-діючих комісій із встановлення фактів отруєння бджіл, важливість дотримання всіх умов проведення обробітку полів – для аграріїв та взаємодію всіх між собою, як запоруку спільного співіснування.

Представник УКРГАЗБАНКУ Юлія ЛОЗОВА  презентувала всі існуючі кредитні лінії для агропромислового комплексу, відповіла на питання зацікавлених осіб та запросила до співпраці всіх охочих.

Голова першого в області ОВК «Лесині джерела»  Леся ТОЦИЦЬКА нагадала присутнім про зміну клімату та необхідність самостійно подбати про систему меліорації на своїх угіддях. Вона на власному прикладі розповіла як створити та зареєструвати ОВК, поділилася історією успіху та запропонувала підтримку всім, хто бажає перейняти такий досвід.

Прикладами успішної взаємодії бізнесу, органів місцевого самоврядування та органів державної влади охоче поділилися Олевський міський голова Сергій ЛИСИЦЬКИЙ та керівник ТОВ «Прайм Бері» Андрій ГОРУПАЙ.

Після жвавого обговорення почутого, учасники наради висловили вдячність за організований захід та сподівання на продовження серії інформування аграріїв про діючі та анонсовані програми державної підтримки.


Розробка веб-сайту