Чергова нарада про діючі програми підтримки в агарному секторі відбулася 20 березня на базі Бердичівської районної військової адміністрації.

Чергова нарада  про діючі програми підтримки в агарному секторі відбулася 20 березня на базі Бердичівської районної військової адміністрації.

Участь у заході взяли голови територіальних громад та суб'єкти господарювання агропромислового комплексу Бердичівського району.

Директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія АРЕНДАРЧУК у своєму виступі не лише окреслила актуальні питання розвитку галузі, але і детально охарактеризувала всі напрями фінансової підтримки, якими можуть скористатися аграрії на сьогодні. Також вона подякувала аграріям та всім небайдужим, хто підтримує та допомагає ЗСУ.

Заступник директора Укргазбанку Юлія ЛОЗОВА ознайомила  присутніх із кредитними можливостями своєї фінансової установи та докладніше розповіла про умови та механізми державної підтримки саме для аграріїв "Доступні кредити 5-7-9".

У своїй презентації начальник Бердичівського районного управління  ГУ Держпродспоживслужби Віктор БІЛЕНЬКИЙ окреслив основні правила роботи з пестицидами та хімікатами для уникнення масової потрави бджіл, зауваживши при цьому необхідність інформування про час та місце проведення таких робіт для суб'єктів господарювання, створення комісій при органах самоврядування для урегулювання спірних питань. Також він відповів на всі питання щодо  реєстрації пасік та видачі ветеринарних паспортів на них.

Традиційно на нараді результати створення першого і поки що єдиного в області ОВК "Лесині джерела" представила Олеся ТОЧИЦЬКА. Вона розповіла, з якими труднощами стикнулося господарство при оформленні ОВК, зазначивши значний ріст урожайності картоплі і рентабельності господарства в результаті таких нововведень.

Своїм досвідом співпраці з підприємствами агропромислового комплексу поділилися  голови Семенівської та  Райгородоцької громад,  які зазначили суттєву підтримку саме аграрних підприємств громад, яку вони протягом всієї війни активно надають нашим збройним силам.

Керівник ТОВ "ВП Колос" Інна ПОЛІЩУК у своєму виступі привела приклад роботи в Державному агарному реєстрі та отримання міжнародної грантової допомоги, а також не оминула слова подяки всім аграріям, які долучаються до благодійної допомоги, волонтерству та донатам для підтримки ЗСУ.


Розробка веб-сайту