Нарада з питань розвитку агропромислового комплексу регіону та програм фінансової підтримки аграріїв

Продовжуємо проводити інформаційну кампанію щодо підтримки бізнесу з представниками органів місцевого самоврядування та аграріями

19 березня під головуванням заступника начальника обласної військової адміністрації Віктора ГРАДІВСЬКОГО відбулася традиційна нарада у Звягельському районі. Під час заходу основну увагу було зосереджено на огляді фінансових ресурсів та інструментів, доступних для підтримки агробізнесу регіону, а також розглянуто успішні приклади реалізації державних програм підтримки суб’єктами господарювання району.

З основними напрямки фінансування аграрного сектору у поточному році,  механізмамі та умовами отримання коштів присутніх ознайомила директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної військової адміністрації Наталія АРЕНДАРЧУК.

Заступник директора відділення Укргазбанку  Юлія ЛОЗОВА презентувала присутнім всі діючі кредитні програми для аграріїв області, умови отримання, погашення та використання.

Учасники наради також обговорили питання дотримання заходів  безпеки при застосування аграріями засобів захисту рослин і  профілактики отруєння бджіл. Про обов’язковість  створення органами місцевого самоврядування комісій для врегулювання спірних питань та алгоритм дій при виникненні потрави бджіл розповів начальник Звягельського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр КОВАЛЬ.

Досвідом співпраці  органів місцевого самоврядування  з бізнесом у реалізації виробничих та соціальних питань поділився голова Ярунської сільської ради Сергій РОМАНЮК  та керівник ПСП «АГРО ЛЕНД» Дмитро ДРОЗДЮК.

На власному досвіді створення ОВК «Лесині джерела» голова об’єднання Олеся ТОЧИЦЬКА розповіла про складнощі та можливості, які відкриває перед аграріями реформа меліорації, розпочата в Україні.

 


Розробка веб-сайту