Програма «U-LEAD з Європою» та спільно з іншими донорами створює імпульс для успішного здійснення реформи децентралізації.

Покращення надання послуг є невід’ємною частиною пакету реформ децентралізації, і відноситься, зокрема до підвищення доступності та якості державних послуг. Існує необхідність створення нових сервісних центрів надання адміністративних послуг, які сприятимуть укрупненню громад, а також модернізації існуючих ЦНАП в містах малого і середнього розміру.

19 серпня розпочав роботу ЦНАП при Попільнянській об’єднаній територіальній громаді, який забезпечить більше 16 тисяч мешканців громади понад 150 послугами: соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація місця проживання, бізнесу та нерухомості.

ЦНАП Попільнянської ОТГ створювався у партнерстві з Програмою                       «U-LEAD з Європою», Житомирською обласною державною адміністрацією, Житомирським центром розвитку місцевого самоврядування.

За кошти місцевого бюджету Попільнською громадою проведено капітальний ремонт приміщення за дизайн-проектом Програми «U-LEAD з Європою» та створено всі належні умови для потреб людей з інвалідністю. В приміщенні ЦНАП з’явився дитячий куточок та громадська приймальня.

Також, створено віддалене робоче місце ЦНАП в с. Ходорків Попільнянської громади.

Від Програми «U-LEAD з Європою», громада отримала:

- супровід інституційного створення ЦНАПу;

- навчання персоналу ЦНАПу;

- меблі включно з робочими столами, стільцями для відвідувачів, шафами для паперів;

- комп’ютерне  обладнання (настільні ПК, принтери, модеми, флешки);

- програмне забезпечення (система е – документообігу для ЦНАП «Вулик»).

 

Довідково:

За підсумками 4-х Раундів Програми «U-LEAD з Європою» учасниками стали 21 об’єднана територіальна громада Житомирської області та                            2 громади (Червоненська та Іршанська) отримали допомогу у створенні ЦНАПів у Початковій Фазі Впровадження Програми.


Розробка веб-сайту