Skype-конференція Мінагрополітики

У департаменті агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації відбулася Skype-конференція Мінагрополітики на тему: «Збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур та актуальні питання державної підтримки 2019 року» під головуванням в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої.

У відеоконференції взяли участь в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Віктор Градівський та керівники організації та установ системи агропромислового комплексу Житомирської області.

Міністерство прозвітувало про активне включення регіонів в хід збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур.

По Житомирській області активно включилися у жнива сільськогосподарські підприємства Ружинського, Андрушівського, Попільнянського, Чуднівського, Житомирського, Черняхівського та Бердичівського районів. Проводиться збирання ранніх зернових та зернобобових, які обмолочені на площі 7,2 тис.га., що складає 3% про прогнозу. При середній урожайності 40,2 ц/га намолочено 28,8 тис.т зерна. Крім того, озимий ріпак обмолочено на площі 10,1 тис.га або 26% до прогнозу. Намолочено 25,7 тис.т насіння, середня урожайність складає 25,4 ц/га.

Також було обговорено основні питання державної підтримки аграріїв у 2019 році та анонсовано зміни до нормативних документів, що регулюють фінансування.

В.о міністра аграрної політики і продовольства Ольгою Трофімцевою було зазначено про важливість тісної співпраці Міністерства та структурних підрозділів агропромислового розвитку облдержадміністрацій у питаннях функціонування агропромислового комплексу країни.


Розробка веб-сайту