Розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) Житомирської області у 2019-2020 роках та участь у 4 раунді Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою».

 Департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації проведено нараду з представниками об’єднаних територіальних громад, міськвиконкомів щодо розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у 2019-2020 роках та участь у 4 раунді  Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» для отримання інституційної та матеріальної підтримки, створення територіальних підрозділів ЦНАП та/або віддалених робочих місць у населених пунктах довкола адміністративного центру ОТГ.

 Децентралізація покликана забезпечити територіальну доступність адміністративних послуг, зручність та своєчасність їх надання громадянам та бізнесу, зазначив в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації – Віктор ГРАДІВСЬКИЙ.

Радник з муніципальних послуг Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Віталій Римар розповів про умови участі та правила відбору учасників Програми, про аспекти, які слід враховувати під час формування заявки на 4 Раунд Програми «U-LEAD з Європою».

Також, було обговорено можливість укладання договорів про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту та меморандумів про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг.

 Підсумовуючи в.о. директора депратаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Віктор Градівський зазначив, що допомога учасникам Програми «U-LEAD з Європою» буде фахова та матеріальна. Для цього необхідно підготувати приміщення для розміщення ЦНАП та у разі проходження конкурсу буде надана допомога у:

  • налаштуванні ефективної роботи центру;
  • дизайні приміщення;
  • закупівлі меблів, необхідного обладнання та офісної техніки;
  • програмного забезпечення;
  • навчання персоналу;
  • мобільного ЦНАП.

 

        Важливо: в цьому раунді можуть брати участь також Учасники відбору, які не мають належного приміщення для ЦНАП, але мають власні бюджетні або інші ресурси для виконання ремонтних/ будівельних робіт у 2019-2020 роках самостійно та за умови, що ці роботи будуть завершені не пізніше травня 2020 року. У разі одночасного запиту на матеріальну допомогу та спеціалізовану допомогу у формі мобільного ЦНАП, Програма залишає за собою право визначати пріоритетний вид допомоги для такого Учасника.

 

Ознайомитись з умовами участі та правилами відбору Програми «U-LEAD з Європою» та подати заявку на четвертий раунд відбору можна на сайті: https://tsnap.ulead.org.ua/.

Прийом заявок на четвертий раунд триватиме до 30 червня 2019 року.


Розробка веб-сайту