Розширюємо горизонти співпраці, зміцнюємо двосторонні стосунки: співробітниця департаменту економрозвитку пройшла тритижневе стажування в Берліні

Співробітниця департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Юлія Ущаповська взяла участь у програмі стажування «High Level Experts Programme» (HELP) у Федеральному міністерстві закордонних справ Німеччини в м. Берлін у період з 5-го по 23 березня 2018 року.

Юлія стала однією із 15 державних службовців з України, які під час конкурсного відбору, що складався з трьох етапів, продемонстрували неабияку мотивацію та зацікавленість, глибоке розуміння соціально-політичних процесів, відмінний рівень володіння англійською мовою та вибороли право на участь у програмі у змаганні з численними конкурентами.

Мережа учасників різностороння і охоплювала в основному представників центральних органів влади, зокрема Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів, Міністерства закордонних справ, Конституційного суду, Верховного суду, Національного банку, Служби безпеки, Фіскальної служби, а також 4-х учасників з облдержадміністрацій та обласних рад (Дніпро, Львів та Чернігів).

Програма дала можливість ознайомитися з організацією роботи Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, інших державних установ, а також з принципами функціонування системи державного управління ФРН. Учасники програми взяли участь у зустрічах та дискусіях з послами, депутатами Європарламенту, високопосадовцями з Бундестагу, Відомства федерального канцлера Німеччини, Федерального міністерства юстиції та захисту прав споживачів, науковцями та журналістами, здійснили візити до вищезазначених установ, а також відвідали семінари з медіа освіти, публічних виступів та курси німецької мови. Крім того, програма передбачала триденну навчальну поїздку до Брюсселя та Гааги, в рамках якої учасники відвідали Європейську службу зовнішніх справ, штаб-квартиру НАТО та Міжнародний кримінальний суд.

Завдяки програмі стажування Юлія підвищила свою кваліфікацію й отримала досвід, який буде корисним у подальшій професійній діяльності.


Розробка веб-сайту