Інвестиційна програма для територіальних громад

       ТОВ «Німецько-Українське підприємство «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ» (НУП «БІТ») пропонує  взяти участь в інвестиційній програмі компанії «BIT GmbH» (Braun Industrial Technology, Німеччина), розробленої для територіальних громад України.

       Основною метою програми є впровадження сучасної технології та німецького досвіду в систему поводження з відходами громади, за рахунок спільного будівництва і експлуатації заводів з переробки побутових відходів, до складу яких входять біогазові електричні станції (БГЕС), для переробки відходів, що біологічно розкладаються, а саме:

§  частина твердих побутових відходів, що біологічно розкладається;§  активний? мул побутових стічних вод міських очисних споруд;§  садові та паркові відходи (сміття, листва та гілки);§  сільськогосподарські відходи (відходи рослинництва та тваринництва);§  відходи місцевої промисловості та торгівельних мереж.      Компанія «BIT GmbH»  має практичний досвід реалізації більш ніж 350 проектів в галузі традиційної та альтернативної енергетики, як авторизований партнер компаній «Siemens AG» та «EnBW AG» (Energie Baden-Württemberg AG, Німеччина). У партнерстві з компанією «WABIO» (Німеччина), на замовлення муніципалітетів країн Європейського Союзу, були спроектовані і побудовані кілька десятків заводів з біогазовими електростанціями потужністю від 1,5 МВт до 20 МВт на годину. НУП «БІТ» - як філія компанії BIT GmbH  (Німеччина) в Україні, виконує повний комплекс робіт із впровадження проектів в сфері поводження з відходами та відновлюваної альтернативної енергетики.

Пропозицію щодо створення у Житомирській області сміттєпереробної інфраструктури, що передбачає будівництво та експлуатацію заводів з переробки до 400 тон відходів на добу. Біогазова електрична станція в складі одного заводу, дозволить виробляти електричну енергію до 1,5 МВт на годину, продаж виробленої електроенергії буде здійснюватись на загальний енергоринок за «зеленим тарифом». НУП «БІТ» розглядає можливість розміщення 6-7 таких об’єктів на території області. Підприємства дозволять поліпшити екологічну ситуацію на території області, підвищити рівень економічної та енергетичної незалежності громад, забезпечити додаткові надходження в бюджети громад та створити нові робочі місця (близько 48 на кожному підприємстві).       Для фінансування спільних проектів створюється цільовий бюджет за рахунок дольових внесків учасників. Пропозиція щодо дольової участь у спільному підприємстві - 70%  доля НУП «БІТ» та  30% доля Територіальної Громади.       Розрахунковий бюджет будівництва заводу з БГЕС складає 290 млн. грн., господарча діяльність спільного підприємства, дозволить забезпечити додаткові надходження в бюджет громади, в вигляді прибутку в сумі  біля 12 – 18 млн. грн. на рік.       


Розробка веб-сайту