Заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський 05.10 2021 провів засідання регіональної робочої групи

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський 05.10 2021 провів засідання регіональної робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам. Зокрема було заслухано та обговорено звернення ФГ «Верба Біоенергетична» Житомирського (Радомишльського) району щодо зупинення, блокування податкових накладних фермерського господарства ГУ ДПС України у  Житомирській області та ДПС України.

Участь у засіданні робочої групи взяли директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Наталія Арендарчук, заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Шелест.

Членами робочої групи одностайно підтримано  пропозицію Віктора Градівського про проведення семінару-наради для сільськогосподарських товаровиробників з питань оподаткування в агарному секторі за участю відповідальних працівників податкових органів, що забезпечить відповідну обізнаність у практичній роботі платників податків та буде вагомою допомогою нашим аграріям у дотриманні податкового законодавства.

 

Сьогодні, 05 жовтня, в Житомирській ОДА відбулося засідання регіональної робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних із реєстрацією податкових накладних, зупиненням, відмовою в їх реєстрації сільськогосподарським товаровиробникам.

 

Участь у засіданні взяли заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський, заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Шелест, голова Житомирського регіонального відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Олексій Власенко, член громадської спілки «Асоціація фермерів та приватних землевласників Житомирської області», голова ФГ «Миколай» Житомирського району Микола Кузьменко, спеціаліст Управління державної реєстрації у Житомирській області Центрально-Західного управління Міністерства юстиції Катерина Сироватка та представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

На засіданні було заслухано та обговорено звернення голови фермерського господарства «Верба Біоенергетична» (Радомишильська громада Житомирського району) Вадима Кузміча щодо зупинення, блокування податкових накладних ГУ ДПС України у Житомирській області та ДПС України.

 

Заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Володимир Шелест пояснив, що йдеться, зокрема про проблеми з реєстрацією податкових накладних саме сільськогосподарських виробників. Ці складнощі виникають, коли накладні не реєструються і блокуються в електронній системі, яка для цього призначена. Але ця проблема вирішується, коли ці податкові накладні, які заблоковані електронною системою, розглядаються відповідною комісією податкової служби. Також він зазначив, що ця проблема пов’язана з сезонною роботою сільгоспвиробників.

 

Заступник голови ОДА Віктор Градівський запропонував провести семінар-нараду для сільськогосподарських товаровиробників із питань оподаткування в агарному секторі за участі працівників ГУ ДПС у Житомирській області, що забезпечить відповідну обізнаність у практичній роботі платників податків та буде вагомою допомогою нашим аграріям у дотриманні податкового законодавства.

 

Також учасниками засідання було запропоновано напрацювати низку пропозицій для того, щоб електронна система адміністрування ПДВ працювала ефективно, і скерувати їх центральному апарату ДПС України.


Розробка веб-сайту