31 серпня 2021 року відбулася онлайн нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України

31 серпня 2021 року відбулася онлайн нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України, яку провів Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко. Участь у нараді взяли директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія Арендарчук, заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Микола Семенюк, Олег Микитин заступник начальника басейнового управління водних ресурсів річки Прип’ять, спеціалісти департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації.

Міністр  аграрної політики та продовольства Роман Лещенко підвів підсумки збирання ранніх зернових та подякував аграріям за успішну роботу та добрі здобутки цього року. Зокрема він зазначив, що уже намолочено                     44,4 млн тонн зернових, що на 10 млн тонн більше, як було у 2020 році.  Середня урожайность у цьому році складає 44 ц/га, що на 8,3 ц/га більше минулорічного.

У Житомирській області  ранні зернові та зернобобові  зібрані на площі 256,1 тис. га, що становить 100% до прогнозу при урожайності 45,8 ц/га, намолочено 1172,2 тис. тонн зерна, що на  287,7 тис. тонн більше, як у минулому році на відповідну дату. Середня урожайність поточного року на 23,1% або на 8,6 ц/га більше до показника минулого року

У ході наради також були обговорені питання проведення інвентаризації водних об’єктів, порядку викупу земельних ділянок членами фермерських господарств, порядків використання коштів, передбачених у державному бюджеті на підтримку  розвитку сільського господарства.


Розробка веб-сайту