Регіональний семінар «Стан та перспективи децентралізації у Житомирській області. Державна політика у сфері надання адміністративних послуг»

Департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації виступив співорганізатором регіонального семінару «Стан та перспективи децентралізації у Житомирській області. Державна політика у сфері надання адміністративних послуг», який відбувся 13.11.2017 на базі Житомирського Відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Метою семінару визначено практичну реалізацію повноважень в контексті децентралізації у Житомирської області, представлення досвіду організації роботи центрів надання адміністративних послуг інших регіонів України, напрацювання рекомендацій і пропозицій центральним органам виконавчої влади щодо внесення змін до законодавства у сфері надання адміністративних послуг.

Регіональний семінар проведено для представників об’єднаних територіальних громад, райдержадміністрацій та міськвиконкомів, до повноважень яких належить вирішення питань надання адміністративних послуг.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило наголосив, що питання покращення в області системи надання адміністративних послуг є одним із пріоритетних напрямів роботи голови облдержадміністрації Гундича І.П. Зокрема, надання адміністративних послуг для громадян та бізнесу має будуватися на засадах швидкості, зручності та прозорості, люди не повинні оббивати пороги державних органів, а мають отримувати швидкий та якісний сервіс за сучасними стандартами, що має забезпечуватися через діяльність центрів надання адміністративних послуг. В умовах децентралізації питання відкриття та налагодження роботи центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах на сьогодні є надзвичайно актуальним. В Центрах має пропонуватися максимально можливий спектр необхідних адміністративних послуг, про що свідчать останні зміни у діючому законодавстві щодо розширення  переліку надання адміністративних послуг через центри.

Також у семінарі взяли участь Арешонков Володимир –  народний депутат України, Каменчук Олександр – начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Дергун Андрій – директор Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг та інші.

Під час семінару представники центрів надання адміністративних послуг області мали можливість отримати інформацію щодо змін у діючому законодавстві, позитивного досвіду роботи центрів надання адміністративних послуг інших областей України, методик покращення якості надання адміністративних послуг, поставити запитання з актуальних питань, що виникають в процесі роботи.


Розробка веб-сайту