Житомирщина продовжує розширювати співпрацю з польськими пратнерами

З 19 по 22 жовтня 2017 року на Житомирщині проходив XXIII Міжнародний фестиваль польської культури «Веселка Полісся». Програмою заходу було передбачено проведення виставок, наукових семінарів, конференцій, екскурсій та концертів за участю кращих творчих колективів з України та Польщі. Також в рамках фестивалю відбулися зустрічі керівництва облдержадміністрації з керівниками делегацій Сілезького, Нижньосілезького та Куявсько-Поморського воєводств Республіки Польща.

Зокрема, 20.10.2017 заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Олексій Ясюнецький та перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко провели зустріч з віце-маршалком Сілезького воєводства Станіславом Домбровою та віце-маршалком Нижньосілезького воєводств Тадеушем Самборським. Учасники зустрічі обговорили питання реалізації спільних проектів у cфері культури, науки та освіти, зокрема питання обміну студентів. Крім того, сторони домовились про розробку спільного плану заходів з реалізації Угоди про співробітництво між Житомирською обласною державною адміністрацією та Сілезьким воєводством Республіки Польща.

Також обговорювалось питання можливості підписання Угоди про співробітництво між Нижньосілезьким воєводством Республіки Польща та Житомирською облдержадміністрацією. 

23.10.2017 заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Олексій Ясюнецький та директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило провели робочу зустріч з віце-маршалком Куявсько-Поморського воєводства Славомиром Копичем, де наголосили про необхідність вдосконалення економічних зв’язків між представниками бізнесу Житомирщини та Республіка Польща. Учасники зустрічі домовилися про конструктивну спільну роботу для взаємовигідного розвитку стратегічного партнерства.

 


Розробка веб-сайту