Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошує конкурс для отримання грантів

Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголошує прийом заявок на участь у конкурсі для отримання грантів, спрямованих на сприяння об’єднанню та співробітництву, підвищення якості муніципальних послуг.

Цільові учасники

Проекти мають бути спрямовані, зокрема, на наступних зацікавлених сторін:

- місцеві громади (органи місцевого самоврядування);
- місцеве населення, громадські організації, комунальні підприємства, навчальні заклади, професійні групи, засоби масової інформації.

Загальна мета

Гранти будуть фінансувати ініціативи, спрямовані на підтримку об’єднання та міжмуніципальне співробітництво, поліпшення і забезпечення стійкості муніципальних послуг, що надаються громадянам, сприяти створенню механізмів для кращого узгодження діяльності громад з екологічною стійкістю і довгостроковим суспільним інтересом, розвитку інновацій, які можуть бути впроваджені в громадах.

Гранти повинні бути спрямовані на реалізацію ряду окремих проектів, пов'язаних з досягненням спільної мети. Грантоотримувачі повинні співпрацювати з громадами, які отримають користь від проектів і можуть формувати партнерські відносини з місцевими органами влади. Місцеві громади мають бути залучені до реалізації кожного проекту і отримувати підтримку та поради консультаційного характеру від грантоотримувача.

Грантоотримувач несе відповідальність за управління коштами. Зокрема, вони повинні здійснювати будь-які закупівлі для проектів і покривати свої витрати відповідно до бюджету проекту. Ці кошти не повинні бути передані в місцевий муніципалітет (надання суб-грантів заборонено), хоча вони можуть бути використані для закупки товарів які згодом будуть передані до місцевих органів влади.

Проекти можуть включати в себе наступні дії, безпосередньо пов'язані із загальною метою:

- придбання обладнання, матеріалів і товарів тривалого користування, спрямованих на надання послуг громадянам;
- ремонт приміщень муніципальної власності та/або обладнання для надання послуг громадянам;
- діяльність з нарощування потенціалу в підтримку консолідації і міжмуніципального співробітництва;
- розробка стратегічних документів (місцеві стратегії економічного чи іншого розвитку).

На додаток до загальної мети, перевагу буде віддано:

- проектам / заходам, запропонованим неурядовими організаціями з підтвердженим досвідом у галузі реформування місцевого самоврядування, в тому числі територіальної консолідації та зміцнення потенціалу місцевих органів влади, досвідом реалізації проектів / заходів, фінансованих міжнародними донорами, НГО, які мають в штаті експертів в галузі плановання заходів та які мають підтримку та/або рекомендаційні листи від потенційних учасників (бенефіціарів);

- проектам / заходам, які передбачають інвестиції в товари тривалого користування, обладнання, перепрофілювання існуючої муніципальної інфраструктури;

- проектам / заходам, спрямованим на різні географічні регіони України; принаймні, 1 проект, присвячений Донецькій / Луганській областям;

- проектам / заходам, що залучають партнерів для забезпечення спільного понесення витрат з додаткових джерел і використання висококваліфікованих волонтерів як елементу поділу витрат;

- проектам / заходам для задоволення потреб всіх громадян в проведенні консультацій з громадськими групами, з представленням інтересів жінок і дітей, людей літнього віку та людей з інвалідністю, ВПО, ромів, меншин.

Бюджет

Доступний бюджет з даного конкурсу заявок становить 6,650,000.00 грн. Рада Європи має намір присудити 3 (три) гранти в кількостях:

- 3 250 000,00 грн. максимум;
- 2 000 000,00 грн. максимум;
- 1 400 000,00 грн максимум.

За умови наявності коштів і розширення первісної тривалості проекту, Рада Європи залишає за собою право не присуджувати всі наявні засоби та/або перерозподіляти наявні кошти іншим способом залежно від проектної пропозиції за підсумками конкурсу.

Термін реалізації проектів має розпочатися 3 липня 2017 року і тривати не пізніше
15 листопада 2017 року.

Прийом заявок триватиме до 21 червня 2017 року  (до 24.00 за київським часом).

Детальніше про проект дивіться тут.

 


Розробка веб-сайту