У Житомирі відбулося засідання Міжнародного трейд-клубу в Україні

7 квітня в обласній державній адміністрації відбулося засідання Міжнародного трейд-клубу в Україні за участі заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути, голови обласної ради Володимира Ширми та директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексія Шатила. 

У складі Міжнародного трейд-клубу були представники іноземних дипломатичних представництв 12 країн Європи та світу, а також представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Житомирщина максимально налаштована на створення режимy «зеленого світла» у питанні співпраці із інвесторами.

«На території області успішно працює Рада інвесторів. Наступні спільні засідання необхідно проводити безпосередньо із самими інвесторами, які працюють на теренах області вже не перший рік та почути від них, з якими проблемами вони зіштовхувались та фідбек про співпрацю із Житомирською облдержадміністрації. Я впевнений, що їхня думка для вас буде важливою», – сказав Ярослав Лагута.

Також він додав, що «в області незабаром розпочне свою роботу Агенція регіонального розвитку на чолі із хедхантером, пріоритетом для якої є пошук інвесторів та розширення інвестиційного потенціалу на Житомирщині».

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило презентував представникам Міжнародного Трейд-Клубу Житомирську область:

  • регіон має сприятливе транспортне сполучення;
  • корисні копалини;
  • деревина;
  • можливість розміщення нових підприємств;
  • виготовлення МДФ, ДСП;
  • виготовлення меблів;
  • величезний аграрний сектор.

Також він додав, що Житомирщина реалізовує свою продукцію до 105-ти країн світу.


Розробка веб-сайту