Семінар-тренінг на тему: «Створення індустріальних парків та запровадження механізму державно-приватного партнерства як ефективні шляхи залучення інвестицій»

15 листопада у конгрес-центрі Житомирського інституту медсестринства за ініціативи департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації  було проведено семінар-тренінг на тему: «Створення індустріальних парків та запровадження механізму державно-приватного партнерства як ефективні шляхи залучення інвестицій».

Мета заходу – детальне вивчення та подальше впровадження дієвих механізмів залучення інвестицій Житомирською обласною державною адміністрацією у функціонування індустріальних парків.

Участь в семінарі-тренінгу взяли перший заступник голови Житомирської облради Сергій Крамаренко, директор департаменту економічного розвитку торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило, начальник відділу залучення іноземних інвестицій департаменту залучення інвестицій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Андрій Мельник, начальник відділу державно-приватного партнерства департаменту залучення інвестицій Міністерства Ірина Новикова, а також представники районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

За словами директора департаменту Олексія Шатила, одним з пріоритетних завдань місцевої влади є залучення інвестиійного капіталу для розбудови мережі індустріальних парків в області, на території яких створювати нові інноваційні виробництва, завдяки чому буде забезпечено додаткові надходження до бюджету області та створення нових робочих місць.

Фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України наголосили на важливості та актуальності функціонування індустріальних парків. Також окреслили основні умови створення парків, розповіли про потенційних суб’єктів індустріальних парків та їх діяльності, перевагах та пріоритетах їх функціонування на території області.

Довідково: На території Житомирської області створено 2 індустріальні парки: індустріальний парк «Коростень» площею 42,2 га (включено до Реєстру індустріальних парків у квітні 2014 року) та індустріальний парк «ЖИТОМИР-СХІД» (включено до Реєстру індустріальних парків у жовтні 2016 року). Пріоритетними напрямами діяльності в рамках індустріального парку «ЖИТОМИР-СХІД» визначено виробництво будівельних матеріалів, машинобудування, приладобудування, деревообробка, виробництво товарів легкої та харчової промисловості, ІТ технології, будівництво логістичного центру та центру з технічного обслуговування та ремонту літаків. Прогнозується створення близько 1000 робочих місць та залучення близько 33 млн. дол. США.


Розробка веб-сайту