Про проект «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» за підтримки Республіки Польща

6 жовтня 2016 року в облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Міністерства економічного розвитку Республіки Польща, Польського Агентства Розвитку Підприємництва, Келецького технологічного парку, Плоцького індустріально-технологічного парку, Муніципалитету міста Радом Республіки Польща щодо реалізації проекту «Підвищення інвестиційної привабливості України та конкурентоспроможності регіонів» за участі керівництва області, об’єднаних територіальних громад, засобів масової інформації.

Проект реалізується Міністерством економічного розвитку Республіки Польща у рамках програми «Польська допомога для розвитку - 2016».

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило розповів польським партнерам про економічну ситуацію в області, залучення іноземних інвестицій, а також поділився напрацюваннями щодо створення організації, яка займатиметься розвитком підприємництва на Житомирщині.

У рамках проекту наша область перейматиме досвід Польщі щодо створення і розвитку індустріальних парків, підвищення економіки об’єднаних територіальних громад шляхом залучення інвестицій.

Проект включає в себе два основні компоненти:

1) на національному рівні – надання технічної допомоги для завершення проведеного дерегулювання малого та середнього бізнесу;

2) на регіональному рівні – забезпечення бізнес-консультацій і підвищення підприємницьких навичок для малого і середнього бізнесу через мережу регіональних агентств розвитку/центрів підтримки бізнесу.

Представники об’єднаних територіальних громад Житомирщини розповіли гостям про структури своїх громад та підготовку до нарощування економічної спроможності.

Довідково:

Загальний бюджет проекту: 3 500 000 польських злотих (800 000 євро).

Період реалізації: 2 роки, з червня 2016 року по грудень 2017 року.

Партнери в Україні: Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а також окремі регіони: Київська, Львівська, Тернопільська, Вінницька, Черкаська, Житомирська, Чернігівська області та муніципалітети міст Коростеня і Білої Церкви.


Розробка веб-сайту