Семінар-нарада для керівників органів місцевого самоврядування з питань реалізації державної регуляторної політики та проведення дерегуляції

Сьогодні 17.06.2021 обласною державною адміністрацією вже вдруге в поточному році проводиться семінар-нарада для керівників органів місцевого самоврядування з питань реалізації державної регуляторної політики та проведення дерегуляції.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Градівський, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія Арендарчук, завідувач сектору Державної регуляторної служби у Житомирській області Володимир Галицький та керівники територіальних громад Житомирської області.

Даний захід був проведений з метою роз’яснення органам місцевого самоврядування принципів регуляторної діяльності і визначених процедур розроблення і затвердження регуляторних актів на місцевому рівні та проведення дерегуляції.

На семінарі було зазначено, що державна регуляторна політика є одним із важливих факторів, які забезпечують створення необхідних умов для розвитку підприємництва. Однією із пріоритетних цілей, поставлених Президентом України на 2021 рік, є дерегуляція або скасування бар’єрів для малого та середнього бізнесу.

У зв’язку зі змінами територіальних меж районів органам місцевого самоврядування та виконавчої влади в 2021 році необхідно провести роботу щодо перегляду (відміни) діючих регуляторних актів. Це є важливим інструментом зменшення адміністративного тиску на малий і середній бізнес.

Результатом дерегуляції має стати якісне та стале поліпшення бізнес-клімату в регіоні. При цьому необхідним є системне виконання положень Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

На заході було розглянуто весь перелік питань, який був надісланий Державною регуляторною службою України для опрацювання

Під час семінару було також наголошено, що органам місцевого самоврядування, як і місцевим органам виконавчої влади, необхідно зважено підходити до прийняття регуляторних актів, дотримуватися процедур їх підготовки та прийняття, забезпечити планування, відстеження, обговорення згідно з нормами чинного законодавства, забезпечити  перегляд  і скасування неефективних регуляторних актів, які заважають розвитку бізнесу.


Розробка веб-сайту