Онлайн-семінар про попередження та недопущення отруєння бджіл під час обробітку полів

Департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації з метою недопущення отруєння бджіл під час обробітку полів розпочато серію онлайн семінарів, направлених на роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевої влади.

4 лютого відбувся перший семінар із заявленої серії, за участі територіальних громад Бердичівського району.

Участь у семінарі взяли директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Наталія Арендарчук, заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Ігор Волківський, директор Житомирського регіонального відділення Укрдержфонду Олексій Власенко, голови та представники 10 територіальних громад Бердичівського району, сільськогосподарські товаровиробники та пасічники зазначених громад.

Наталія Арендарчук ознайомила учасників семінару із ситуацією у галузі бджільництва області, підкресливши, що Житомирщина є лідером у виробництві меду по Україні. Також директор Департаменту проінформувала про те, що у 2020 році на розвиток сільського господарства 270 сільськогосподарських підприємств та 743 фізичні особи отримали підтримку із державного та обласного бюджетів.

Представники Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області проінформували учасників онлайн-семінару про дотримання фітосанітарних норм при обробітку посівів пестицидами,  порядок отримання ветеринарного паспорту пасіки та довели рекомендації щодо проведення заходів при підозрі отруєння бджіл пестицидами.

У підсумку всі члени семінару висловили загальну думку у необхідності спільної взаємодії пасічників, аграріїв, територіальних громад, райдержадміністрації, Департаменту та Держпродспоживслужби задля успішної роботи по розвитку села і сільських територій та галузі бджільництва.


Розробка веб-сайту