ВЕБІНАР GO ISRAEL: «Зона вільної торгівлі України з Ізраїлем: нові можливості і перспективи для бізнесу»

1 січня 2021 року вступила в силу Угода про вільну торгівлю між Україною та Державою Ізраїль. Перемовини щодо створення ЗВТ між Україною та Ізраїлем розпочалися ще у 2013 році. Впродовж 2016-2018 рр. було проведено кілька раундів переговорів з розробки положень Угоди. 21 січня 2019 року було підписано Угоду про вільну торгівлю.
У 2019 р. Угоду ратифікувала Україна, у 2020 р. - Ізраїль. Починаючи з 1 січня 2021 року українські виробники та експортери можуть скористатися перевагами, які надає зона вільної торгівлі для розвитку співпраці з Ізраїлем.  
Які можливості відкриє для бізнесу ЗВТ з Ізраїлем
  • Поступове скасування ввізного мита на товари сільськогосподарського та промислового призначення. Вже з січня 2021 року українські експортери експортуватимуть більшість цих товарів з нульовим ввізним митом.
  • Протягом наступних етапів впровадження ЗВТ (2024, 2026, 2028 року) нульове мито почне застосовуватись і до інших товарів: від морепродуктів та горіхів до текстилю та меблів.
  • Значне зменшення розміру мита саме на промислові товари (до 80%).
  • Згідно Угоди правила походження товарів визначатиметься згідно преференційних правил Регіональної Конвенції Пан-Євро-Мед. Таким чином, Ізраїль у найближчому майбутньому зможе доєднатися до країн, з якими можлива кумуляція походження (країн ЄС, ЄАВТ, Грузії). Товар ізраїльського походження зможе імпортуватися в Україну, перероблятися та експортуватися в ЄС як товар українського походження. При цьому достатня переробка не вимагатиметься.
  • Походження товарів зможе підтверджуватися електронним сертифікатом EUR.1. Таке положення вперше передбачено в подібній угоді з Україною. Воно може підштовхнути запровадження електронного сертифікату у відносинах із іншими країнами-учасниками Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед.
Мета заходу
Ознайомити українських виробників, експортерів та інших зацікавлених представників бізнесу з новими можливостями, які надає Угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем.
Хто може взяти участь у заході
Підприємства зі всіх регіонів України, які мають експортний досвід та зацікавлені у виході на ринки Ізраїлю, або хочуть дізнатись більше про деталі Угоди.
Захід буде особливо корисний представникам харчової промисловості, АПК, меблевої індустрії, легкої промисловості, машинобудування, деревообробної промисловості, ІТ, будівельної галузі, сфери послуг тощо.  
Програма заходу
Деталі проведення заходу:
Дата: 23 лютого 2021 року
Онлайн-платформа: ZOOM
Початок: 11:00 (Київський час)
Завершення заходу: 13:10

Реєструйтесь вже зараз, адже кількість місць обмежена!
УЧАСТЬ У ЗАХОДІ БЕЗКОШТОВНА!
Зареєструватись на подію
Реєстрація триває до 13:00, 22 лютого 2021 року
ДО ЗАВЕРШЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ЗАЛИШИЛОСЯ
  ДНІ   ГОДИНИ   ХВИЛИНИ   СЕКУНДИ  
Підтвердження Вашої участі та посилання на Zoom Ви отримаєте 19 лютого на вказану в реєстраційній формі електронну пошту. Зареєстровані після 19 лютого, отримають підтвердження та посилання 22 лютого. Заявки на участь у заході, отримані після завершення реєстрації, розглядатися не будуть .
Зареєструватись на подію
Важливо
  • Реєстрація відбувається у порядку черги і може бути закрита раніше у випадку, якщо кількість зареєстрованих учасників досягне ліміту;
  • Офіс залишає за собою право відмовити компаніям, які не надали про себе повних відомостей під час реєстрації на подію;
  • Подія є безкоштовною за умови підтвердження реєстрації.
  • Для секцій, які відбудуться англійською мовою, переклад не передбачено.
Виникли запитання або ж потрібна допомога?
 
 
Пащуков Сергій
Проектний менеджер Офісу з просування експорту України
 
 
 
Максим Кравцов
Перший секретар з економічних питань Посольства України в Державі Ізраїль
 
Організатори:
Рада експортерів та інвесторів при МЗС України, Посольство України в Державі Ізраїль та Офіс з просування експорту України
ДУ "Офіс з просування експорту України"
м. Київ, вул. Хрещатик, 24
 

Розробка веб-сайту