Керівник області Сергій Машковський провів зустріч з делегацією Нижньосілезького воєводства Республіки Польща

5 липня 2016 року у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації керівник області Сергій Машковський провів зустріч з делегацією Нижньосілезького воєводства Республіки Польща,  очолюваною членом управління воєводства Тадеушем Самборський.

Участь у зустрічі також узали  Генеральний Консул Республіки Польща у м. Вінниця Олейнічак Томаш, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, заступник міського голови Матвій Хренов, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило та начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

Основною метою візиту польської делегації було обговорення питань щодо розширення співпраці між Житомирською областю та Нижньосілезьким воєводством у сфері освіти і науки, обміну досвідом з питань реформування системи освіти, а також можливості підписання угоди про співпрацю між Житомирською областю та Нижньослезьким воєводством.

Співрозмовники виявили інтерес до активізації двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці у сферах освіти та культури. Зокрема, було досягнуто домовленостей щодо обміну учнями, студентами та вчителями з метою підвищення рівня освіти.

За домовленістю між Житомирським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Вроцлавським Центром підвищення кваліфікації вчителів у вересні-жовтні 2016 року відбудеться стажування вчителів польської мови Житомирщини у навчальних закладах Нижньої Сілезії.


Розробка веб-сайту