Прогноз цін закупівлі живих свиней забійних кондицій на 24 – 30 серпня 2020 року

Прогноз цін закупівлі живих свиней забійних кондицій на 24 – 30 серпня 2020 року

 

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» оприлюднив прогноз закупівельних цін на 24 – 30 серпня 2020 року: 45 – 46 грн/кг на свиней живою вагою, – йдеться у повідомленні прес-служби Асоціації https://association-mg.com.ua/dilovuy-daidjest/311-prognoz-zakupivelnikh-tsin-na-svinej-na-35-j-tizhden-2020-r

 

Із завершенням святкових вихідних попит на свинину знизиться, а з ним – і прогнозні ціни на живець свиней. Збільшення виробництва курятини в Україні і втрата нею частини запланованого експорту призвели до відчутного зниження цін на цей вид м’яса та його активного просування на ринку через нові формати реалізації і розширення продуктового асортименту, що додатково впливає на попит на свинину. Пропозиція живця свиней на ринку, за оцінками операторів, є достатньою.

 

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі.

 

 

Упродовж останніх тижнів ціни в країнах Євросоюзу стабілізувалися. Найбільший м’ясопереробний комбінат Німеччини у м. Реда-Віденбрюк нарешті відновив експорт до Китаю. Саме через зупинку цього заводу утворились наймасштабніші в ЄС затримки у ланцюгу виробництва свинини, що призвели до тимчасового збільшення оптимальної забійної ваги свиней на 7 кг. Враховуючи нові стандарти організації виробничого процесу, потужність забою на заводі впала з 25 тисяч до 17 тисяч свиней на добу. Низка інших великих заводів у Нідерландах, Данії та Бельгії досі не повернулися до нормальної роботи.

 

 

Довідково 

Щотижня Асоціація “М'ясної галузі”професійне галузеве об'єднання провідних м'ясопереробних підприємств України – готує аналітичний прогноз закупівельних цін на живих свиней забійних кондицій, який оприлюднює на власному сайті та надсилає усім зацікавленим.

 

Прогноз базується на оцінці поточного рівня споживання свинини, змін у структурі попиту та пропозиції, вагомих чинників, які визначають стан м'ясної галузі (сезонні коливання, надходження імпорту, зміни валютних курсів тощо).

 

Прогнозні ціни акумулюють статистичну інформацію щодо цінової динаміки на ринку та слугують орієнтиром для м'ясопереробних підприємств і свинокомплексів напередодні торгів.


Розробка веб-сайту