Науково-практична конференція «Особливості медозбору-Літо 2020».

На базі технологічного факультету Поліського національного університету відбулась науково-практична конференція  на тему: «Особливості медозбору-Літо 2020».

     До участі у заході були запрошені  науковці Поліського національного університету ,  спеціалісти Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської облдержадміністрації, пасічники області.

У ході конференції висвітлено ряд актуальних питань щодо  причин відсутності «робочої бджоли» внаслідок несприятливих для бджіл погодних умов  в травні- червні поточного року та особливість медозбору  в другій половині літа.

Науковцями університету надано  рекомендації бджолярам, щодо входження бджіл на зимівлю та покроковий алгоритм дій у випадку отруєння та загибелі бджіл.

     Департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації наголошено на  партнерській взаємодії « Пасічник - аграрій - влада» та надано роз’яснення бджолярам урядової програми підтримки галузі на 2020 рік, яка зокрема передбачає надання дотації у розмірі 200 грн на одну бджолосім'ю.

 


Розробка веб-сайту