Конкурс на здобуття статусу Всесвітньої столиці книги

Враховуючи виняткову ситуацію, пов'язану з поширенням пандемії Covid-19, Секретаріатом ЮНЕСКО оголошено про продовження терміну подання кандидатур для участі у конкурсі на здобуття статусу Всесвітньої столиці книги до 14 серпня 2020 року.

Відбір міст-претендентів здійснюється щорічно Консультативним комітетом, що складається з Міжнародної асоціації видавців і Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та інституцій. Консультативний комітет представляє Гендиректору ЮНЕСКО пропозиції щодо міст, які пропонується визначити Всесвітніми столицями книги на період одного року, починаючи з 23 квітня - Всесвітнього дня книги та авторського права.

Останні переможці відбору: м. Куала-Лумпур, Малайзія, - 2020 рік та м. Тбілісі, Грузія, - 2021 рік. Очікується, що столицю книги буде оголошено Генеральною директоркою О. Азулє на початку жовтня цього року.

Запрошуємо українські міста, що відповідають необхідним критеріям, взяти участь у конкурсі на здобуття статусу Всесвітньої столиці книги ЮНЕСКО 2022. Заявки мають бути оформлені англійською або французькою мовою у встановлені Секретаріатом ЮНЕСКО терміни.

 


Розробка веб-сайту