Skype конференція Мінагрополітики

19 квітня 2019 року в департаменті агропромислового розвитку та економічної політики відбулася skype конференція Мінагрополітики на тему : «Бджільництво: протидія загрозі загибелі бджіл» під головуванням в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої.

У конференції взяли участь в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Віктор Градівський, заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Ігор Волківський, директор інституту «Полісся» Сергій Рижук, голова асоціації пасічників Житомирщини Юрій Івашина та працівники департаменту.

Основною передумовою проведення подібних он-лайн зустрічей є масова загибель бджіл у результаті застосування аграріями пестицидів та агрохімікатів, яка спостерігалась у 2018 році.

В.о Міністра аграрної політики і продовольства Ольгою Трофімцевою було зазначено, що задля недопущення подібної ситуації у поточному році  потрібно налагоджувати конструктивний діалог та співпрацю між аграріями та пасічниками і необхідне вдосконалення законодавчої бази, яка регулює дані питання.

У Житомирської області станом на початок 2019 року нараховується 2 221 пасіка, де утримується 41 994 бджоло сімей. З них в сільськогосподарських підприємствах наявно 20 пасік із 1386 сім’ями, фізичні особи утримують 2201 пасіку та 40 608 сімей відповідно. Із всієї кількості пасік фізичних осіб паспортизовано 770, що становить 35 % (по юридичним особам показник становить 100%).

 В області проведено роз’яснювальну роботу з питань дотримання законодавства в сферах бджільництва та захисту рослин у формі кущових нарад в районах. Також громадською організацією «Бджологради Житомирщини» створена сторінка в соцмережах для швидкого реагування на скарги бджолярів щодо загибелі бджіл.


Розробка веб-сайту