Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні відвідав Житомирщину

До Житомирського державного технологічного університету завітала чеська делегація, у складі Iвана Почуха - Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні та Зденки Цайсової - другого секретаря, прес-секретаря Посольствa.

У рамках візиту Іван Почух зустрівся з директором департаменту, економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської облдержадміністрації Олексієм Шатило, ректором Житомирського державного технологічного університету (далі - ЖДТУ) Віктором Євдокимовим, головою Громадської організації «Житомирська спілка волинських чехів», яка одночасно є керівником Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі ЖДТУ, Людмилою Чижевською та викладачами та студентами університету.

У ході зустрічі також відбулося урочисте відкриття Чеського центру освіти і культури ім. Вацлава Длоугі. В аудиторії розміщені стенди, які висвітлюють діяльність чеських діячів, історії Чеської Республіки та культури.

Нагадаємо, що з листопада 2015 року у Житомирському державному технологічному університеті створено Чеський центр освіти і культури ім. Вацлава Длоугі.
За час роботи Центру укладено договори з двома ВНЗ та одним чеським підприємством, на стадії підписання ще 2 договори. Двоє студентів пройшли стажування у м. Зліні, у даний час одна студентка в Південночеському університеті, ще три почнуть стажування з вересня. Влітку студенти ЖДТУ візьмуть участь в літній школі Південночеського університету. Здійснюється викладання чеської мови.

В рамках робочого візиту делегація Посольства відвідала виставку «Чехи Волині», що представлена у Житомирському обласному краєзнавчому музеї та узаля участь в урочистому концерті, який відбувся у міському палаці культури з нагоди 25-річчя Житомирської спілки волинських чехів.

   
   

 


Розробка веб-сайту