В громадах Житомирської області запрацюють сучасні Центри надання адміністративних послуг

122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) компаніями NIRAS Sweden AB та SKL International.

У заході взяли участь більше 400 представників  різних установ з усієї України, в тому числі і працівники департаменту АПР та економічної політики Житомирської ОДА.

Відповідно до Меморандумів, протягом дев’яти місяців у 7-ми громадах Житомирської області буде створено чи модернізовано належні ЦНАП, один буде мобільний в Олевській ОТГ, тобто спеціально облаштований транспортний засіб, з двома повноцінними робочими місцями для співробітників та двома місцями для відвідувачів.

Всі  громади отримають комплексну підтримку від Програми – експерти допоможуть як інституційно, так і фізично (техніка, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо). Крім того, більше 3 000 майбутніх співробітників ЦНАП та лідерів громад пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

         

 


Розробка веб-сайту