Засідання круглого столу

В рамках реалізації заходів щодо розвитку малого і середнього підприємництва, визначених у Програмі економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік, 01 лютого 2019 року у приміщенні малої зали Житомирської облдержадміністрації відбулося засідання за круглим столом на тему «Соціальне підприємництво Житомирщини: перспективи розвитку та формування міжсекторальної співпраці».

         Відкриваючи засідання круглого столу, в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської облдержадміністрації  Віктор Градівський, який повідомив, що даний захід проводиться спільно з Всеукраїнським ресурсним центром розвитку соціального підприємництва «Соціальні ініціативи», Житомирським обласним ресурсним центром розвитку соціального підприємництва, громадською організацією «Житомирська обласна Асоціація науковців та бізнес- консультантів», за підтримки Програми соціального інвестування «Вестерн Ен-Ай-Ес Ентерпрайз Фонд». Метою заходу є налагодження міжсекторальної співпраці (приватного, державного та громадянського секторів) для сталого соціально – економічного розвитку регіону через розвиток соціального бізнесу в Житомирській області. Також звернув увагу на те, що в рамках заходів підтримки розвитку підприємництва реалізується механізм надання фінансової підтримки суб’єктам підприємництва з обласного бюджету шляхом часткового відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами на реалізацію бізнес-проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

       Олена Тарасова, заступник керівника Житомирського обласного Ресурсного центру розвитку соціального підприємництва, зазначила сутнісні аспекти соціального підприємництва як фактори впливу на соціально – економічний розвиток регіону.

        Василь Назарук, керівник Програми соціального інвестування «Вестерн Ен-Ай-Ес Ентерпрайз Фонд», ознайомив учасників круглого столу з можливостями розвитку соціального підприємництва в Україні та проінформував про умови Програми соціального інвестування від WNISEF, що додається.(Аплікаційну форму можна отримати на Інтернет сторінці ПСІ: wnisef.org/uk/impact-investing/ ).  

          Ольга Котвіцька, керівник ГО «Житомирська асоціація науковців та бізнес – консультантів», проінформувала про результатами роботи Житомирського обласного Ресурсного центру розвитку соціального підприємництва, проекти, які реалізовувалися, надання консультаційної підтримки соціальним підприємцям з питань щодо започаткування та функціонування соціальних підприємств.

      Учасники круглого столу висловили бажання продовжити роботу в напрямі розвитку соціального підприємництва.

 


Розробка веб-сайту