Візит Посла Словенії до Житомирської області

10 березня 2016 року Житомирщину відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Наташа Прах. Під час візиту пані Посол зустрілася з головою обласної державної адміністрації С.О. Машковським та Житомирським міським головою С.І. Сухомлином та обговорили перспективи розвитку вигідних взаємовідносин між Житомирською областю та Республікою Словенія.

«Наш регіон, як і вся держава у цілому, взяла курс на модернізацію економіки шляхом впровадження інвестиційно-інноваційної моделі розвитку. Співпраця з іноземними інвесторами - єдиний правильний шлях розвитку в сучасних умовах», - зазначив Сергій Машковський.
Пані Наташа Прах зауважила, що саме Житомирщина є пріоритетним регіоном для співпраці зі Словенією, саме тому тут було відкрите консульство.

Також у рамках візиту Наташа Прах разом із директором департаменту економрозвитку Житомирської ОДА Олексієм Шатило поспілкувалися з підприємцями області, що вже працюють або мають намір налагодити зовнішньоекономічні зв'язки з бізнесом Республіки Словенія на якій були присутні керівники Житомирської торгово-промислової палати.

А директор департаменту економрозвитку Житомирської ОДА Олексій Шатило, наголосив, що Житомирщина має значний потенціал розвитку деревообробної, каменедобувної промисловості і місцеві підприємства готові до співпраці.
Сторони домовилися обмінюватись досвідом рамках процесу децентралізації управління, який зараз проходить в Україні. В Словенії дану реформу місцевого самоврядування було розпочато ще 25 років тому і яка має ефективні результати.


Розробка веб-сайту