З робочим візитом в Житомирі перебував бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В. 2 березня 2016 року у Житомирі відбулася робоча зустріч бізнес-омбудсмена України Альгірдаса Шемети із представниками малого і середнього підприємництва Житомирської області та органів державної влади.

Рада бізнес-омбудсмена - це незалежний постійно діючий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України (постанова № 691 від 26 листопада 2014 року та Меморандум про взаєморозуміння для української Антикорупційної ініціативи від 12 травня 2014 року), започаткований з метою створення прозорих умов роботи державних та місцевих органів влади, державних або підконтрольних державі компаній, а також для запобігання корупції.

Рада бізнес-омбудсмена створена як перша точка контакту для компаній, які прагнуть захисту від незаконних дій державних органів та їхніх представників, і буде регулярно оприлюднювати звіти про результати опрацювання скарг, отриманих від бізнесу.

Рада спеціалізується на розгляді скарг бізнесу на державні та підконтрольні державі компанії й окремих чиновників; проведенні розслідувань та зв’язках з органами державної влади.

Рада бізнес-омбудсмена фінансується через мультидонорський рахунок ЄБРР, відкритий у 2014 році задля створення сприятливих умов ведення бізнесу для українських підприємців. Донорами є: Великобританія, Данія, Нідерланди, Німеччина, Польща, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція та Японія.

Утворення Ради спільно погоджено Кабінетом Міністрів України, Європейським банком реконструкції та розвитку, Організацією економічного співробітництва та розвитку, Європейською бізнес асоціацією, Американською Торгівельною Палатою, Федерацією роботодавців України, Торгово-Промисловою Палатою України, Українським союзом промисловців і підприємців.

Презентація зустрічі

Корисні посилання


Розробка веб-сайту