Ознайомчий візит до ЦНАП Іршанської об’єднаної територіальної громади

За підтримки Програми  «U-LEAD з Європою»  Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської облдержадміністрації, офіс Житомирського ВП ЦРМС спільно з експертами  програми «U-LEAD з Європою» та експертами Асоціації ЦНАП,  представниками об’єднаних територіальних громад здійснили ознайомчий візит до ЦНАП Іршанської об’єднаної територіальної громади.

 Метою заходу було ознайомити представників об’єднаних територіальних громад з Програмою «U-LEAD з Європою», кращими практиками створення та функціонування Центрів надання адміністративних послуг, пропозиціями Фази впровадження та умовами участі у Програмі.

 В.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації Віктор Градівський зазначив, що на створенні об’єднаної територіальної громади не закінчується процес реформування місцевого самоврядування, на сьогодні завданням об’єднаних територіальних громад надавати швидкий та якісний сервіс для громадян за сучасними стандартами, що має забезпечуватися через діяльність центрів надання адміністративних послуг. Питання відкриття та покращення роботи центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах області сьогодні можливо реалізувати за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

 В рамках участі у реалізації ІІ Фази впровадження Програми в частині створення/модернізації ЦНАП, заявки від об’єднаних територіальних громад приймаються до 31.08.2018 року.

Довідково:

Програма «U-LEAD з Європою» є однією з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

В рамках реалізації Фази впровадження Програми буде здійснена підтримка створення/модернізації ЦНАП в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами).

Загальна кількість Учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАП Початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах.


Розробка веб-сайту