Інформаційна сесія щодо участі у Програмі «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг. Фаза Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми «U-LEAD з Європою»

За дорученням голови Житомирської обласної державної адміністрації Ігора Гундича, департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва забезпечив організацію інформаційної сесії щодо участі у Програмі «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг. Фаза Впровадження Програми, яка відбулася 01.03.2018 на базі Житомирського Відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

        Метою заходу визначено ознайомити представників об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування з Програмою «U-LEAD з Європою»  в частині створення Центрів надання адміністративних послуг, результатами Початкової фази, пропозиціами Фази впровадження, умовами участі у Програмі.

Директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексій Шатило наголосив, що на створенні об’єднаної теритріальної грмади не закінчується процес реформування місцевого самоврядування, на сьогодні завдання об’єднаних територіальних громад надавати швидкий та якісний сервіс для громадян за сучасними стандартами, що має забезпечуватися через діяльність центрів надання адміністративних послуг. Питання відкриття та покращення роботи центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах області сьогодні можливо реалізувати за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Експерт Програми «U-LEAD з Європою» Роман Матвійчук розповів про моделі ЦНАПів, про інформацію, яку слід враховувати під час створення Центру наданння адміністративних послуг тощо. Наприклад, ЦНАП варто розміщувати на першому поверсі, потурбуватися про дитячий куточок та його безпеку. Також, в цьому раунді можуть брати участь органи місцевого самоврядування усіх міських, селищних та сільських територіальних громад та громади, які ще не мають належного приміщення для ЦНАП, але мають власні бюджетні або інші ресурси для виконання ремонтних/будівельних робіт самостійно та за умови, що ці роботи будуть завершені не пізніше І кварталу 2019 року.

Присутні дізналися загальну інформацію про Програму U-LEAD з Європою, ризики та виклики створення та модернізації ЦНАПів, правила участі у першому відборі учасників Програми.

         В рамках реалізації фази впровадження Програми буде здійснена підтримка створення та модернізації ЦНАПів в ОТГ та в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами). Загальна кількість учасників Програми до 2020 року складе до 600 (з урахуванням 26 ЦНАпів початкової фази) і вони будуть відібрані у чотирьох раундах. У рамках першого раунду буде відібрано до 150 учасників.


Розробка веб-сайту