СЕМІНАР для суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій та об’єднань підприємців на тему «Співпраця з Німеччиною. Міфи та реальність»

Департамент економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації виступив організатором семінару для суб’єктів малого і середнього підприємництва на тему «Співпраця з Німеччиною. Міфи та реальність», який відбувся 13.02.2018 на базі Житомирського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Метою семінару є надання можливості суб’єктам підприємництва області отримати інформацію про основні переваги, які надає Програма «Fit for Partnership with Germany» для підвищення кваліфікації управлінських кадрів, зокрема управлінської компетенції та навичок, потрібних для налагодження міжнародного економічного співробітництва, встановлення ділових контактів з німецькими  компаніями, ознайомитися з кращими прикладами німецької практики бізнесу.

Програма «Fit for Partnership with Germany» («Готові до співпраці з Німеччиною») реалізується за підтримки Федерального міністерства економіки і енергетики для управлінських  кадрів Німеччина-Україна.

Основні перваги, які надає Програма «Fit for Partnership with Germany»  для субєктів малого підпримємництва під час проходження стажування у Німеччині:

- ознайомитись з ринком Німеччини та для потенційного експорту-імпорту товарів та послуг.

- налагодити особисті контакти для взаємовигідного співробітництва з компаніями Німеччини.

- безпосередньо ознайомитись з обладнанням, матеріалами та технологіями німецьких компаній та закупити їх.

- вивчити потенціал збуту власної продукції у Німеччині.

- набути глибоких знань, навичок та компетенцій, необхідних для підвищення конкурентоздатності власного підприємства та сталого співробітництва з німецькими компаніями.

- розширити свої знання в сфері менеджменту та підготуватися до контактів з німецькими підприємствами.

Презентацію Програми «Fit for Partnership with Germany» на семінарі для суб’єктів малого і середнього бізнесу провели керівник Проектного бюро GIZ в Україні Програми - Світлана Степащенко та експерт Програми - Євгеній Клісенко.

У ході семінару представники суб’єктів підприємництва прийняли участь у проведенні креативних майстерень (з практичними порадами для пошуку партнерів в Німеччині) та майстер-класів (щодо підготовки проектних завдань та презентації свого проекту  на стажування в Німеччині).

Також представники Проектного бюро GIZ в Україні Програми«Fit for Partnership with Germany» відвідали Житомирську філію ТОВ «Аскона-Південь» (с. Довжик Житомирського району), яке займається виробництвом сухих будівельних сумішей та ознайомили менеджмент підприємства із цією  Програмою.

Найближчий набір пртендентів для проходження стажування в Німеччині відбудеться в проектному бюро GIZ в Україні 15 березня 2018 року (м. Київ,          вул. Велика Васильківська, 14, оф. 5).

Ознайомитися з презентацією Програми «Fit for Partnership with Germany» можна тут.


Розробка веб-сайту